søndag 20. februar 2011

UFF(D)A

Ok. Det er en overskrift som kvallifiserer til sommerjobb i VG-sporten, men i bystyret sist torsdag behandlet vi spørsmålet om gjenoppbygging av UFFA-huset på Buran. Arbeiderpartiet og et bredt flertall i bystyret vedtok å bygge opp igjen huset på den samme tomta, men i tillegg åpne for å bruke tomta mer effektivt enn tidligere ved å se på muligheten til å bygge non-profitt ungdomsboliger der i tillegg.

Forslaget førte til kraftige reaksjoner fra Høyre, som heller mente at kommunen skulle selge tomta, og gi UFFA hus på en ny tomt. Årsak: Kommunen kan nemlig tjene penger på å selge tomta. Sjølsagt kan vi det. På samme måte som kommunen kan tjene penger på å selge hvilket som helst tomt eller bygg vi eier. Problemet er bare at Høyre snudde hele argumentasjonen på hode. De mente nemlig at vi ville tape penger på å ikke selge. Det er feil. Det vi derimot gjør, er å la være å tjene pengene fra et salg. Det er en vesentlig forskjell.

UFFA har spilt en viktig rolle i Trondheims kulturhistorie. Noen av byens beste band startet sin karriere her. Å utnytte brannen til å selge tomta ville vært umoralsk.

Men her kommer grunnen til overskrifta:
Nestlederen i Sør Trøndelag Unge Høyre mente nemlig at UFFA burde fått en øy ala Alcatraz. Det nærmeste vi kommer det i Trondheim er Munkholmen, og jeg har en svak følelse av at det hadde blitt litt dyrere enn å gjenoppbygge på samme tomt. Eller hva, Høyre?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar