tirsdag 30. august 2011

"Mugg-fukt-asbest"

”Mugg – fukt – asbest – skolevirkeligheten i Høyre-styrte kommuner”. Det var overskriften i et dobbeltsideoppslag i VG 29. august 2001. Det unike med oppslaget var at samtlige 10 bilder som illustrerte saken var fra skoler i da Høyre-styrte Trondheim. I dag setter TV2 fokus på forfalne skolebygg i Norge.
Åsvang skole. Foto: Trondheim kommune
Min gamle barneskole Åsvang er annerledes i dag enn da jeg gikk der på 80-tallet. Min gamle ungdomsskole, Blussuvoll, er annerledes i dag enn da jeg gikk der tidlig på 90-tallet. Faktisk er de annerledes enn de var før 2003. Mine gamle skoler er revet, og nye er bygget. Takk og pris for det. Jeg husker fortsatt de nedslitte klasserommene, vinduer som ikke kunne åpnes og gulvteppene som ikke var direkte helsefremmende. Det var helt nødvendig å rive Åsvang og Blussuvoll for å bygge nytt. Det samme gjelder de 12 andre skolene vi har bygget nytt siden Arbeiderpartiet og våre samarbeidspartier tok over i 2003.
Da vi tok over i Trondheim i 2003 var 22 skoler ikke godkjent etter helselovgivningen. Nå er alle godkjente. Ikke dermed sagt at alt er såre vel på alle skoler. Det står fortsatt igjen skoler som må bygges opp på nytt. Det er fortsatt skoler som må rehabiliteres. Og skolene må fortsatt vedlikeholdes. Det skal Arbeiderpartiet gjøre innefor en ansvarlig økonomisk ramme, fordi vi skal prioritere skolen foran høyresidens skattekutt.

2 kommentarer:

  1. Ser nå at dere ble politianmeldt av arbeidstilsynet for ikke mindre enn 26.100 brudd på arbeidsmiljøloven. Dere var jo veldig på krigsstien tidligere i år når dere prøvde å legge skylden på vikarbyråene og viser dere nå selv som den store stygge ulven.

    Deres paradeferd mot vikarbyråene har nå medført at deres straffebare forhold endelig har kommet frem i lyset og pengesekken må tømmes for å unngå disse bruddene i fremtiden.

    Tror det blir en ny gullalder for vikarbyråene i Trondheim fremover, og håper de alle har skrudd opp prisene slik at dere lærer dere en skikkelig lekse.

    Slik går det når man prøver å score politiske poeng og ikke har oversikt over realitetene. Du snakker om å kaste stein eget glasshus!

    SvarSlett
  2. Nyheten om brudd på arbeidsmiljøloven på sykehjem i Trondheim ble avdekket 15. mars, og dekket av NRK 16. mars skriver du på twitter.

    Her lover dere å rydde opp, men er det noen som vet om dette vitterlig har skjedd? Er det egentlig mulig å rydde opp etter så grove brudd, finnes det nok hender tilgjengelig som kan gjøre jobben?

    Tilogmed NRK prøver å få klarhet i saken, men ifølge kommunen gjør datatrøbbel slik at man ikke får se listene som viser AML brudd siden 16 mars. Meget beleilig siden det er så kort tid til valget?


    Håper NRK følger opp denne saken og avdekker det jeg tror og det sykepleierforbundet bekrefter, at det enda foregår AML brudd i Trondheim kommune på tross av at du og ordfører bekrefter at dette er ryddet opp i. Siden det i følge NRK ikke finnes noen oversikt, kan dette bli den største løgnen og tillitsbruddet servert i denne valgkampen?

    Er lett å si man skal rydde opp, enda lettere og si at man har ryddet opp. Men i denne saken finnes det ingen som sitter på fasiten hvordan man skal få ryddet opp. Det finnes rett og slett ikke nok hender tilgjengelig.

    overskrift hos NRK
    "Ingen oversikt om det er flere brudd på arbeidsmiljøloven"

    http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7786060

    SvarSlett