onsdag 5. januar 2011

Skittkasting

Jeg tror en av de tingene som har gjort Rita Ottervik til en så populær ordfører, er at hun har vært en samlende ordfører for hele Trondheim. Yngve Brox legger med sitt utspill i dagens i Adresseavisen opp til å ville være en Høyreordfører i stede for en Trondheimsordfører. Det vil virke splittende for byen.

Å rakke ned på næringsministeren slik Brox gjør i dagens Adressea er ikke en ordførerkandidat verdig. Det framstår ikke minst som veldig spesielt at han bruker et eksempel fra en skoledebatt i Selbu for 22 år for å vise hvordan Ap driver valgkamp. Særlig når hans egen politiske rådgiver for noen uker siden linket en video på Facebook hvor unge-høyre-medlemmer kastet pil på et bilde av ordføreren. De har nå heldigvis fjernet videoen.
Arbeiderpartiet kommer i valgkampen til å snakke om de 200 sykehjemsplassene vi har bygget og de sykehjemsplassene vi skal bygge. Vi kommer til å snakke om de 14 skolene vi har rustet opp, og de skolene vi skal ruste opp. Vi kommer til å snakke om hvordan vi skal gjøre Trondheim til en enda bedre by for alle. Så får heller Høyre fortsette skittkastinga si. Jeg er sikker på at folk i Trondheim vil ha politikere som har visjoner og vil gjøre noe. Ikke politikere som driver med skittkasting.
Det Brox gjør i Adressa i dag er noe han har gjort siden han var politisk rådgiver i Høyre i 2001. Den gangen advarte han i Dagbladet om at Arbeiderpartiet ville svartmale Høyre i valgkampen. Etter valget gjennomførte flere valgforskere en grundig analyse som slo fast at Høyre er det store partiet som driver den desidert mest skitne valgkampen.
I 2003 gikk Høyres daværende ordførerkandidat i Trondheim ut og kalte Arbeiderpartiet for gammelkommunister. Høyre mistet flertallet.
I 2004 lanserte Erna Solberg begrepet "den røde fare" om Ap, SV og Sp.
I 2005 lekket valgkampplanen til Høyre ut. Der visste det seg at en avHøyres hovedstrategier var å ”skape usikkerhet blant urbane Ap-velgere”.
I 2007 gikk Brox ut og beskyldte fylkesordfører Tore Sandvik for skitten valgkamp. Vi så hvordan det gikk.
Nå går Brox ut igjen, og benytter et 22 år gammelt skoledebattsitat for å hevde at Ap kommer til å drive en skitten valgkamp. Dette holder ikke, og jeg anbefaler alle å holde ekstra godt øye med Høyre framover. Jeg er nemlig sikker på at valgkampen deres kommer til å handle om å snakke negativt om Arbeiderpartiet igjen.

3 kommentarer:

  1. christian Jørgensen5. januar 2011 kl. 20:34

    Bra Geir!
    Hva med å belyse hvorfor Rosenborg skolen måtte rives? Les:Høyre skulle være den flinkeste i klassen, så de sparte ihjel hele byen, og AP måtte ta regningen, som H har planlagt å bruke mot AP..

    SvarSlett
  2. "Jeg tror en av de tingene som har gjort Rita Ottervik til en så populær ordfører, er at hun har vært en samlende ordfører for hele Trondheim."

    Dette er ikke virkeligheten til folk flest skal du vite Waage. Ottervik er vel den ordføreren som er minst "pop" for tiden etter alle løftebrudd og det økonomiske uføre hun har bragt oss opp i her i Trondheim. Tror det skal veldig mye til for at Trondheim høsten 2011 fortsatt er rødgrønn, men først en spennende valgkamp som helt sikkert alle gleder seg til uavhengig av farge. Jeg gleder meg ihvertfall veldig. Godt valg :-)

    G.Enlid

    SvarSlett
  3. Høyre kaster skitt...jaha, hva er da dette? Jeg syns politikk er spennende, og ser frem til hver en spennende debatt. Og liker debatter med god temperatur. Det som dessverre har blitt trenden de siste årene er at alle partiene finner sine kjepphester og i stede for å drøfte de problemstillnger som er satt på dagsorden, rir de disse kjepphestene til det ikke er flisa igjen av de. Slik er det så absolutt i Trondheim. Jeg liker politikere som kan si at; "Ja, vi har gjort feil, men vi tar ansvar og vil forsøke å rette opp i det".
    AP Trondheims kjepphest om 200 nye sykehjemsplasser er død og burde for lengst vært lagt til hvile.

    Ø.Olsen / Sykepleier

    SvarSlett