tirsdag 5. oktober 2010

Slagordenes og retorikkens dag

Hvor mange ganger i løpet av dagen kommer Siv Jensen til å si at hun er sjokkert? Muligens har hun skjønt at hun etter hvert står i fare for å bli en parodi på seg sjøl, og kommer opp med nye ord som dekker den samme indignasjonen over hvor forferdelig vi har det her i verdens rikeste land. Uansett begrepsbruk, ”sjokkert” ”skammelig” og ”skandale” er med stor sannsynlighet ord som vil dekke FrPs budskap etter at statsbudsjettet er lagt fram.
Statsbudsjettet er et av landets desidert viktigste styringsverktøy. Enn om vi i løpet av dagen kunne fått en debatt om hvordan vi skal opprettholde et bærekraftig velferdssamfunn - en debatt om hvordan vi løser utfordringene i skolehverdagen og eldreomsorgen på både kort og lang sikt - en debatt om hvordan vi skal skape og forvalte verdiene?
Det er lov til å ha et naivt håp… Dessverre tror jeg allerede nå Siv Jensen vet ordrett hva hun skal si til media i løpet av dagen – mange timer før statsbudsjettet legges frem. Velkommen til opposisjonens dag for slagord og billig retorikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar